exemple de compusi ionici

17
Dec

Elementele Carbon (C) si Wolfram (W) au cele mai ridicuate puncte de topire, PE cand elementele DIN Grupa I au puncte de topire scazute. Atomii pot ajunge la configuratii electronice de la Stabile prin CEDARE, acceptare sau punere in comun de electroni in reactii cu ALTI atomi cand se formeaza legaturi CHIMICE. Les liaisons ioniques fondent également à des températures élevées. Dans STArea Solida, compusii ionici formeaza retele ionice. Acestea se clasifica in: ionice, covalente si metalice. Na. Care este originea si Natura fortelor ce se manifesta en substante? Comme solides, ils sont des isolateurs. Aceste Elemente au, en général, puncte de topire ridicuate. CL, situati in imediata apropiere. Acesti Ioni de Semne opuse se atrag prin forte electrostatice si formeaza compusul ionique, MgO. De aici a rezultat Regula octetului, Care prevede ca atomii TIND sa ISI realizeze o configuratie de maximum 8 electroni a ultimului strat (Regula riguros valabila doar pentru elementele DIN perioada a 2-a). Chacun d`entre eux sont des liens forts qui se forment lorsque les ions interagissent.

Oxidul de magneziu este un SCPUOM ionique STABIL, Desi energiile necesare formarii ionilor mai sus mentionati sunt mari. CL cedeaza electroni si formeaza atomi de Clor. Clorul, nemetal DIN Grupa VII A, are 7 electroni de Valenta si poate ajunge la configuratia stabila de octet prin acceptarea unui Electron, cel transferat de la ATO-mul de sodiu. Clorura de sodiu este un SCPUOM ionique cunoscut Sub denumirea de Sare de bucatarie. Cauza formarii legaturilor CHIMICE o taiate tendinta Generala a atomilor de a ajunge intr-o Stare de Energie minima prin realizarea unei structuri electronice Stabile PE ultimul strat, corespunzatoare gazului inerte cel mai apropiat in tabelul périodique. Raportul dintre numarul ionilor cu Sarcini de semn contraire este de 1:1, ASA ca, in ansamblu, cristalul de NaCl este neutru DIN Punct de vedere Electric. Prin transformari CHIMICE, atomii au posibilitatea de a ajunge intr-o Stare de Energie minima. Sodiul este un metal DIN Grupa I A si are un électron de Valenta, pe care il poate CEDA si formeaza configuratia stabila a gazului néon inerte. Dissous dans l`eau, les liaisons ioniques sont aqueuses, c`est-à-dire qu`elles peuvent conduire. Formule compusilor ionici Indica Natura ionilor si raportul in care ionii de semn contraire se gasesc in retea; EA nu corespunde unei molécule. Caracteristic pentru retelele ionice este faptul ca ionii pozitivi alterneaza cu ionii negativi, ocupand pozitii bine déterminé si intre Ioni se exercita forte de atractie electrostatice.

Le lien est typiquement entre un métal et un non-métal. Numarul sarcinilor (+) = numarul sarcinilor (-), Astfel ca, pentru un SCPUOM x a Yb, numarul de Ioni (+) x sarcina Electrica a ionului (+) = numarul de Ioni (-) x sarcina Electrica a ionului (-) sau a (+ b) + b (-a) = 0. Cristalele ionice se sfarama Sub Actiunea unei forte mecanice. Les liaisons ioniques peuvent aussi être appelées électrovalentes. Retele de acelasi Tip cu NaCl mai formeaza: NaF, KBr, NaI, MgO, AgF, AgCl, CaS. En CHIMICE réactionnaire, intre atomi se stabilesc anumite forte, numite legaturi CHIMICE. Cele mai scazute puncte de topire le au Gazele rare. Kossel, en 1916.

Les liaisons ioniques sont des liaisons atomiques créées par l`attraction de deux ions chargés différemment. Gazele inerte au configuratie de octet PE stratul extérieur (exceptie face heliul, Care are configuratie de Dublet), Care le confera inertie Chimica. Primul raspuns la aceasta intrebare a fost dat de Teoria Electronica a legaturii CHIMICE, elaborata de catre G. dimensiunile ionilor au un ROL important dans determinarea structurii si stabilitatii cristalului ionique. Numarul ionilor de semn Contrar, situati in imediata vecinatate, cu care se inconjoara union, reprezinta numarul de coordinare, N.